Fasadskyltar är både praktiskt och snyggt. Affärer och företag kan använda fasadskyltar för att visa vilket hus de håller till i och på så sätt är det en slags reklam för företaget. Fastighetsägare kan använda fasadskyltar för att visa vem som bor i fastigheten. När man tänker på fasadskyltar tänker man kanske framförallt på de skyltar som sitter ovanför entrédörrar eller på väggen till en affär eller ett företag. En skylt som visar vilket företag som har sina lokaler i det aktuella huset och en slags hälsning till besökare så att de vet att de hittat rätt. Fasadskyltar finns i alla möjliga slags former och storlekar, både med eller utan belysning. Man kan också specialtillverka sin fasadskylt utifrån exempelvis företagets logga. Det finns många olika typer av fasadskyltar och här nedan presenterar vi några av de vanligaste.

Ljusskyltar
Ljusskyltar kan användas både på en fasad eller stående, hängande eller utstående från en fasad. En ljusskylt använder man framförallt när man vill få bakgrunden belyst i kombination av en text, exempelvis företagets namn. Ljusskyltar kan användas såväl inomhus som utomhus och de har många fördelar. Driftskostnaderna är låga, livslängden lång och ljusskylten ger en effektiv exponering. Ljusskyltar kan vara enkelsidiga eller dubbelsidiga och de är oftast tillverkade i aluminiumplåt eller akrylplast och försedda med lysrör. Man kan få dem i valfri kulör, storlek och design. Neonskyltar och diodskyltar är populära alternativ till ljusskyltar.

Metallskyltar
Metallskyltar tillhör de vanligaste fasadskyltarna. Som namnet antyder är de tillverkade i metall, oftast aluminium, men det finns också fasadskyltar i rostfritt, koppar och mässing. Skyltarna kan lackeras i valfri kulör och det går att skapa en personlig fasadskylt utifrån företagets logotyp eller den miljö där skylten ska sitta. Metallskyltar kan monteras direkt på fasaden alternativt på en ram eller stativ för att exempelvis stå uppe på ett tak. Det går att koppla belysning till metallskyltar, antingen via en traditionell belysningskåpa som monteras i överkant eller via en strålkastare på arm.

Smidesskyltar
Fasadskyltar i smide var förr det vanligaste. Nu är det gamla hantverket återigen populärt och det är många som vill ha dessa smidesskyltar. När det gäller fasadskyltar är oftast själva skylten tillverkad i plåt och skylten har en tillhörande ställning i smide. En smidesskylt är vacker i många år framöver och har en tidlös design, vilket gör att skylten har en lång livslängd. Även smidesskyltar kan kompletteras med fästen för belysning.

Herman Larsson
Huvudskribent at wvwv.se | + posts

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter.

Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område.

Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag.

Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se

Publicerat av Herman Larsson

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter. Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område. Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag. Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se