Om du tycker om att befinna dig i skogen och vill få in denna i ditt hem så kan du göra detta på en mängd olika sätt. Till exempel kan du plocka in levande blommor eller specifika dofter som ger en association till naturen och friluftslivet. Ett annat roligt sätt att ta in naturen i ditt hem på är genom en snygg fototapet.

En fototapet med skogsmotiv kan passa på de flesta ställen i hemmet. Varför inte ge en välkomnande känsla i hallen med ett motiv av en ljus björkskog. En annan idé kan vara att använda en bild med ordentligt djup i ett rum som annars är ganska så litet. Precis som speglar så kan en hel vägg tapetserad med en fototapet ge djup i rummet om du väljer rätt motiv. Varför inte välja en bild på en vacker skogsdunge med blommor och olika djur. En vacker horisont kan också det ge ett fint djup i ditt rum.

Ett skogsmotiv på din fototapet kan vara antingen i form av ett vackert foto eller en illustrerad bild. Kanske har du någon gång besökt en vacker plats som du nu vill få in i ditt hem. Då är en fototapet gjord på ett fotografi från denna plats ett perfekt sätt att göra det på.

Glöm inte det svartvita alternativet

Bilder av skogen och naturen i övrigt gör sig ofta väldigt bra både i färg och svartvitt. Vill du ha en lite mer diskret fototapet så kan därför en svartvit bild på en skog vara ett alternativ. Motivet i sig blir då det som ligger i fokus istället för alla färger. I och med dagens ganska så avskalade inredningsstil så kan en svartvit fototapet med skogsmotiv ge ett stilrent men ändå mjuk känsla.

Fototapet med skogsmotiv

Att tänka på

En fototapet med väldigt mycket färger kan ta väldigt stor plats i ett rum och en viktig sak att tänka på är då vilka färger som bilden du väljer består av. Om du vill få in skogen i ditt hem så kommer troligen din bild att innehåll en hel del mörka färger som kan ge en dovare och något instängd känsla i rummet som du placerar tapeten i. Var därför noga med vilken bild du väljer att använda dig av, så att inte resten av rummet helt försvinner vid bilden.

Få balans i rummet

En bra sak att tänka på är hur ljuset kommer in i rummet i relation till var du placerar din fototapet. Om du sätter upp en mörk fototapet så blir inte kontrasten lika stor om det naturliga ljuset från fönster kommer in på just den väggen.

Någonting annat man kan göra för att väga upp en bild med ett mycket starkt motiv är att i övrig inredning hålla sig till motsatta färger för att få upp en bättre balans i rummet. Att sätta upp en fototapet med ett mörkare motiv i ett vitt rum ger betydligt bättre resultat än att sätta in den i ett rum med övrig inredning i mörkare toner.

Herman Larsson
Huvudskribent at wvwv.se | + posts

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter.

Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område.

Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag.

Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se

Publicerat av Herman Larsson

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter. Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område. Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag. Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se