Introduktion till bästa företagskorten:

Är du på jakt efter det perfekta företagskortet för ditt bolag? Då har du kommit till rätt ställe! I denna artikel kommer vi att ge dig en översikt av de bästa företagskorten inför det kommande året. Att välja rätt kreditkort är avgörande för att underlätta ekonomihanteringen i ditt företag och spara både tid och pengar. Med hjälp av kortutgivare som Revolut kan du få tillgång till fantastiska funktioner, såsom conciergeservice och möjligheten att utfärda extrakort till din ekonomiavdelning. Oavsett typ av bolag eller antalet anställda, finns det ett företagskort därute som passar just dina behov. Så häng med oss när vi tar en titt på de bästa alternativen på marknaden och vad du kan förvänta dig av den här artikeln om bästa företagskorten för 2023.

Låt oss dyka in i världen av företagskreditkort och upptäcka hur dessa kan göra din ekonomihantering smidigare och mer effektiv!

Jämför kreditkort för företag:

Att välja rätt kreditkort för ditt företag kan vara en avgörande faktor för dess ekonomiska framgång. Det finns många olika alternativ att välja mellan, och det är viktigt att noggrant jämföra dem för att hitta det bästa alternativet som passar dina affärsbehov.

En sammanställning av olika kreditkortsalternativ specifikt utformade för företag

När du letar efter ett företagskreditkort är det viktigt att titta på de funktioner och förmåner som erbjuds. Vissa kreditkortsutgivare har speciella erbjudanden och belöningsprogram som är utformade för att hjälpa företagare. Här är några exempel på populära företagskreditkort:

 • [Kort A]: Erbjuder bonuspoäng eller cashback på inköp relaterade till affärsverksamheten.

 • [Kort B]: Ger rabatter på resor, hotellvistelser och restauranger.

 • [Kort C]: Innehåller specialfunktioner som hjälper dig hantera bokföring och budgetering.

Genom att jämföra dessa alternativ kan du hitta ett kreditkort som ger dig mest valuta för pengarna baserat på dina specifika behov.

Jämförelse mellan avgifter, räntor och belöningsprogram hos olika kreditkortsutgivare

Avgifter och räntor kan variera avsevärt mellan olika kreditkortsutgivare. När du jämför företagskreditkort är det viktigt att titta på följande faktorer:

 1. Årsavgift: Vissa kreditkort för företag har en årlig avgift, medan andra kan vara avgiftsfria.

 2. Ränta: Om du planerar att använda krediten som erbjuds av kreditkortet är det viktigt att titta på räntesatserna och välja ett kort med en rimlig ränta.

 3. Belöningsprogram: Många företagskreditkort erbjuder belöningsprogram där du kan tjäna poäng eller cashback på dina inköp. Jämför vilket program som ger dig mest fördelar baserat på din affärsverksamhet.

Topplista på bästa företagskorten:

Att hitta det bästa företagskortet för ditt svenska företag kan vara en utmaning. Men oroa dig inte, vi har sammanställt en topplista över de främsta och mest rekommenderade kreditkorten för svenska företagare år 2023. Dessa kort rankas högt baserat på deras funktioner och erbjudanden som är särskilt gynnsamma för affärsbehov.

Kriterier för bedömning av topplistan

Vi har använt flera kriterier vid bedömningen av dessa toppföretagskort. Här är några faktorer som vi har tagit hänsyn till:

 1. Belöningsprogram: Vi har tittat på vilka typer av belöningar som erbjuds genom korten. Det kan vara allt från cashback, bonuspoäng till rabatter hos olika leverantörer.

 2. Räntor och avgifter: Vi har granskat räntesatserna och eventuella årliga avgifter som är kopplade till kortet.

 3. Anpassning efter bransch: Vi har identifierat vilka typer av affärer eller branscher varje kort är mest lämpligt för. Vissa kort kan erbjuda särskilda förmåner eller bonusar inom specifika sektorer.

De bästa företagskorten för 2023

Här är vår lista över de bästa företagskorten att överväga inför 2023:

 1. American Express Business Platinum Card:

  • Belöningsprogram: Generösa bonuspoäng för affärsrelaterade inköp och reseutgifter.

  • Räntor och avgifter: Årlig avgift men med många förmåner som inkluderar tillgång till VIP-lounger på flygplatser och försäkringar.

  • Anpassning efter bransch: Passar företagare som ofta reser i tjänsten.

 2. Mastercard Business World Elite:

  • Belöningsprogram: Cashback på alla inköp samt speciella rabatter hos utvalda handlare.

  • Räntor och avgifter: Låg ränta och ingen årlig avgift.

  • Anpassning efter bransch: Passar småföretagare inom olika branscher.

 3. Visa Infinite Corporate Card:

  • Belöningsprogram: Bonuspoäng för alla inköp samt exklusiva erbjudanden från samarbetspartners.

Villkor och skyldigheter för att ansöka om företagskredit:

När det kommer till att ansöka om ett företagskort finns det vissa villkor och skyldigheter som behöver beaktas. Här är några vanliga krav och dokument som krävs vid en sådan ansökan samt hur kreditvärdighet påverkar möjligheten att få ett företagskort.

Krav och dokument för ansökan:

 • Företagsregistrering: För att kunna ansöka om ett företagskort måste ditt företag vara registrerat hos Bolagsverket. Detta inkluderar både enskilda näringsidkare och aktiebolag.

 • Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet spelar en stor roll vid bedömningen av din ansökan. Banken eller finansinstitutet kommer att utföra en kreditupplysning för att se hur du har hanterat tidigare skulder och betalningar.

 • Årsredovisning: Vid ansökan kan det vara nödvändigt att lämna in årsredovisningar för ditt företag, särskilt om du driver ett aktiebolag.

 • Inkomstbevis: Banken kan begära inkomstbevis för dig som ägare eller VD i företaget för att bedöma din ekonomiska situation.

Kreditvärdighetens påverkan:

Kreditvärdigheten är avgörande när det gäller möjligheten att få ett företagskort. En god kreditvärdighet ökar chansen till beviljande och ger även möjlighet till högre kreditgränser. En sämre kreditvärdighet kan leda till att din ansökan avslås eller att du beviljas en lägre kreditgräns.

För att bedöma din kreditvärdighet kommer banken eller finansinstitutet att utföra en kreditupplysning. Denna undersökning innefattar en granskning av dina betalningsanmärkningar, tidigare lån och skulder samt hur väl du har hanterat dina betalningar.

Skyldigheter och ansvar vid användning av företagskort:

Som kortinnehavare för ett företagskort har du vissa skyldigheter och ansvar som bör beaktas. Här är några viktiga aspekter:

 • Betalningsansvar: Du är ansvarig för att betala alla inköp som görs med företagskortet.

Fördelar med att använda ett företagskort för snabbväxande företag:

Enklare bokföring och redovisning

När det kommer till att hantera företagets utgifter kan användningen av ett företagskort vara till stor hjälp för snabbväxande företag. Genom att hålla alla affärsutgifter samlade på ett kreditkort blir det enklare att hålla reda på och bokföra kostnaderna. Istället för att behöva gå igenom flera olika kvitton och fakturor kan du enkelt få en översikt över alla utgifter genom ditt företagskorts kontoutdrag. Detta sparar tid och gör bokföringen mer effektiv.

Separation av personliga och affärsrelaterade utgifter

Genom att använda ett dedikerat kreditkort för ditt företag blir det lättare att separera personliga utgifter från affärsutgifterna. Detta är särskilt viktigt när ditt företag växer snabbt, eftersom det kan bli svårt att hålla isär vilka utgifter som är kopplade till verksamheten och vilka som är privata. Genom att ha ett separat kort för dina affärsutgifter undviker du förvirring och kan tydligt se vilka kostnader som hör till din verksamhet.

Förmånliga belöningsprogram och bonusar

Ett annat stort plus med att använda ett företagskort för snabbväxande företag är möjligheten att dra nytta av belöningsprogram och bonusar. Många kreditkort erbjuder förmåner som kan vara till stor fördel för ditt företag. Det kan vara allt från rabatter på inköp av material och tjänster till poäng som kan användas för att få kostnadsfria resor eller andra förmåner. Genom att utnyttja dessa erbjudanden kan du spara pengar och samtidigt gynna din verksamhet.

Enklare hantering av anställdas utlägg

När ditt företag växer och du har flera anställda kan det bli svårt att hantera deras utlägg på ett effektivt sätt. Genom att tilldela specifika kort till dina anställda eller sätta upp begränsningar på deras användning av företagskortet kan du enkelt hålla koll på deras utgifter.

Hur man väljer det bästa företagskortet för ditt företag:

Att välja rätt företagskort för ditt företag kan vara en viktig beslut att fatta. Det finns många faktorer att överväga för att hitta det kort som passar bäst för din verksamhet. Här är några tips och råd för att hjälpa dig i valet av det bästa företagskortet.

Faktorer att överväga vid val av rätt kreditkortsutgivare

När du letar efter ett företagskort är det viktigt att titta på olika faktorer innan du fattar ett beslut. Här är några viktiga punkter att tänka på:

 1. Avgifter: Kolla upp vilka avgifter som är kopplade till kortet. Det kan vara årsavgift, transaktionsavgifter eller andra kostnader som kan påverka din budget.

 2. Räntor: Ta reda på vilken ränta som gäller om du skulle behöva använda kortet för inköp eller betalningar. Jämför räntorna mellan olika kortutgivare för att få en uppfattning om marknadens genomsnittliga priser.

 3. Belöningsprogram: Många företagskort erbjuder belöningsprogram där du kan tjäna poäng eller cashback på dina köp. Utvärdera de olika belöningsprogrammen och se vilket som passar bäst för din verksamhet.

Anpassade funktioner beroende på bransch eller affärstyp

Varje företag har sina egna specifika behov och krav. När du väljer ett företagskort är det viktigt att titta på de anpassade funktioner som kan vara relevanta för din bransch eller affärstyp. Här är några exempel:

 • Verktyg för utläggshantering: Vissa kort erbjuder digitala verktyg för att enkelt hantera och spåra företagets utlägg.

 • Inköpskontroll: Om du har anställda som använder kortet kan det vara viktigt att ha kontroll över deras inköp. Vissa kort ger dig möjlighet att sätta upp begränsningar och regler för hur kortet används.

Tips för hur man jämför olika alternativ baserat på ens specifika behov och budget

När du har identifierat dina behov och önskemål kan du börja jämföra olika företagskort baserat på dessa faktorer.

Vanliga frågor om kreditkort för företag och svar på dem:

Skillnaden mellan ett personligt kreditkort och ett företagskort

Att ha ett företagskort skiljer sig från att ha ett personligt kreditkort på flera sätt. Med ett personligt kreditkort använder du det för dina egna utlägg och transaktioner. Ett företagskort å andra sidan är avsett för användning inom företaget och kan delas ut till anställda som behöver göra inköp eller betala räkningar i arbetet.

Hur ansökan om en företagskredit påverkar din personliga kreditvärdighet

När du ansöker om en företagskredit kan det påverka din personliga kreditvärdighet, men inte alltid lika mycket som en privatpersonlig låneansökan. Vissa banker och finansinstitut tar hänsyn till både ditt företags ekonomiska situation och din egen privatekonomi vid bedömningen av din ansökan. Det är viktigt att vara medveten om detta innan du ansöker, så att du kan fatta välgrundade beslut för både ditt företag och dig själv.

Använda ett företagskort för internationella köp

Ja, du kan använda ditt företagskort för internationella köp. De flesta moderna företagskort erbjuder möjligheten att genomföra transaktioner över hela världen. Detta gör det bekvämt när du reser eller gör affärer med internationella leverantörer. Se dock till att kontrollera om det finns några specifika avgifter eller regler för utlandsbetalningar kopplade till ditt företagskort.

Skyldigheter som företagare när det gäller att betala tillbaka skulden

Som företagare har du ansvaret att betala tillbaka skulden på ditt företagskort. Det är viktigt att vara medveten om att användningen av ett kreditkort innebär en skyldighet att återbetala beloppet som spenderats. Att inte betala tillbaka i tid kan leda till extra avgifter och negativ påverkan på din kreditvärdighet. För att undvika problem är det bäst att hålla koll på dina utgifter och se till att du har en strategi för återbetalning.

Sammanfattning och slutsats om de bästa företagskorten för 2023:

Efter att ha jämfört olika kreditkort för företag inför 2023 och tagit hänsyn till villkor, fördelar och användarrecensioner har vi kommit fram till en topplista över de bästa företagskorten. Genom att ansöka om ett företagskort kan ditt snabbväxande företag dra nytta av flera fördelar. För att välja det bästa kortet för ditt företag bör du överväga några viktiga faktorer.

Baserat på våra undersökningar rekommenderar vi nedanstående topp tre korten som erbjuder bra villkor och gynnsamma belöningar:

 1. Detta kort ger dig konkurrenskraftiga räntor och flexibla betalningsalternativ. Du får också tillgång till exklusiva erbjudanden och belöningar som kan hjälpa ditt företag att spara pengar.

 2. Med detta kort kan du enkelt hantera dina affärstransaktioner samtidigt som du får tillgång till utmärkt kundsupport dygnet runt. Du kan även dra nytta av bonuspoäng som kan användas för resor eller inköp.

 3. Det här kortet är perfekt för stora organisationer med höga transaktionsvolymer. Du får generös kreditgräns och specialanpassade lösningar för din verksamhet.

För att ansöka om ett företagskort behöver du uppfylla vissa villkor och skyldigheter. Det kan inkludera att ha en stabil inkomst, vara registrerad som företag och ha god kreditvärdighet. Se till att läsa igenom villkoren noggrant innan du ansöker.

Att använda ett företagskort kan ge flera fördelar för ditt snabbväxande företag. Du får bättre kontroll över företagets utgifter, enklare bokföring och möjlighet att dra nytta av belöningar och erbjudanden. Det kan också hjälpa till att bygga upp din verksamhets kreditvärdighet.

För att välja det bästa kortet för ditt företag bör du överväga faktorer som räntor, årliga avgifter, bonusprogram och kundsupport. Ta dig tid att jämföra olika alternativ och välj det som passar bäst för din verksamhet.

Om du fortfarande har frågor om kreditkort för företag kan nedanstående vanliga frågor och svar hjälpa dig:

Vanliga frågor om kreditkort för företag:

Vilka är de vanligaste kraven för att ansöka om ett företagskort?

För att ansöka om ett företagskort måste du vanligtvis vara registrerad som ett juridiskt erkänt företag med en stabil inkomst. Dessutom behöver du oftast ha en god personlig eller affärsmässig kreditvärdighet.

Kan jag använda mitt företagskort för personliga utgifter?

Det rekommenderas att du håller dina personliga och företagsrelaterade utgifter åtskilda.

Herman Larsson
Huvudskribent at wvwv.se | + posts

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter.

Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område.

Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag.

Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se

Publicerat av Herman Larsson

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter. Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område. Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag. Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se