Att börja spela bordtennis är både roligt för hela familjen, eller för den sportintresserade proffset.
Bordtennis kräver bra fysik och mentalitet för att det ser lättare ut än det är, och det bästa är att du får bra motion samtidigt som du spelar med dina vänner eller tävlar.

Det finns olika typer av bordtennisbord att välja mellan, och det är beroende på hur stort utrymme du har i hemmet för placering av bordtennisbordet. Det bästa är om du kan avsätta ett rum så att du inte stör alla i huset när du vill spela eller behöver större utrymme.

Har du inte möjlighet till att avsätta ett rum så kan du köpa ett mindre bordtennisbord för att träna med hemma, och storlekarna på bordtennisborden börjar med måtten L68 x B52 x H6 och som endast blir ihop fällda med måttet D6 x B52 x H68 som exempel hur lite plats det kan ta i hemmet, och du kan gömma undan det exempelvis under sängen eller i garderoben.
Att ha ett bordtennisbord hemma brukar vara väldigt populärt bland vänner och bekanta. Varför inte grilla och sen kan alla börja spela pingis!

Bordtennisbord säljs i mindre format och normal storlek är längden på 274 x bredd 152,5 och höjden på 76 cm, och det finns många tillverkare av olika kvalité beroende på om du är amatör eller vill spela på en professionell nivå.

Bordtennisbord inklusive racket och nät ingår också i det vanligaste amatör paketen som finns ute på marknaden. Än vilket som är ditt val så bör du köpa ditt bordtennisbord av ett mer känt märke.

En mer professionell spelare väljer bordtennisbord, nät och racket separat.

För att du skall veta vilket typ av bordtennisbord som är bäst lämpat till dig, så kan du besöka en sporthall. Där kan du spela bordtennis och testa de rackets som det har för att du skall välja rätt. Det är en del pengar om skall investeras så du tjänar på att testa dig fram i långa loppet. När du skall köpa ett bordtennisbord så skall du tänka på att vikten ligger på runt 100 kilo för ett vanligt normalt bordtennisbord så tänk på placering innan köp.

Du kan enkelt vika ihop bordtennisbordet och ställa det mot en vägg så du kan utnyttja rummet till annat ändamål, om du exempelvis tränar med andra redskap och behöver mer utrymme. Bordtennisbord av full storlek är inget man flyttar runt i hemmet på ett lätt sätt, så du bör ha en fast placering. Men du lätt vika ihop det och ställa det mot en vägg. Har du väldigt liten plats i hemmet så satsa på ett mindre bordtennisbord, men har du plats så skall du självklart ha ett fullt stort bordtennisbord med en bra racket. Ha det så roligt nu, och bjud in dina vänner till en fest med bordtennisspel!

Herman Larsson
Huvudskribent at wvwv.se | + posts

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter.

Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område.

Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag.

Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se

Publicerat av Herman Larsson

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter. Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område. Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag. Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se