När man kommer hem ifrån en slitsam dag på jobbet skulle man vilja slappna av. De som har nära till en massage butik går dit ibland för att låta sina muskler få tas om hand av ett proffs. Men inte alla har inte nära till en massage butik utan måste i så fall köra bil flera mil eller boka tid ett par dagar eller veckor i förväg. Ett annat smart alternativ är att köpa en massagestol, en massagestol kan hjälpa dig att få den avslappning som du behöver efter en tuff vecka eller varför inte använda massagestolen varje dag efter du har kommit hem från jobbet? Det finns många massagestolar och det är inte alltid lätt att hitta den som är den bästa för dig. Därför har vi i denna artikeln fokuserat på att ge dig så mycket information vi kan för att du lättare ska kunna välja ut rätt stol och veta exakt vad du ska leta efter när det gäller funktioner, behandlingar eller tillbehör. Sist i denna artikeln kan du finna råd om hur man hittar bästa pris och hur du skall tänka när du ska köpa en massagestol.

Automatiska program

Nästan alla massagestolar idag har automatiska program som stämmer av gentemot din kropp och stimulerar alla delarna av din rygg, bak och många av stolarna har massage för övre och nedre delen av benen. Alla inställningar går att justeras manuellt för att få maximal effekt. På det sättet kan du få starkare massage med en knapptryckning och minska ifall du vill ha en mjukare upplevelse. Många av massagestolarna har justering av rygg och nackstöd automatiskt. Detta är extremt bra i och med att alla inte är teknisk bevandrade och ifall det skulle vara svårt att använda stolen som du investerat tid och pengar i att använda skall det inte vara för komplicerat att använda densamma. Man får tänka lite som ett gymkort, ifall man har svårigheter att ta sig till gymmet eller inte har instruktioner tillräckligt så blir det ingen träning utförd och definitivt ingen kvalitetsträning, nästan samma är det med en massagestol, ifall den är för svår att använda så blir den bara ståendes och samla damm och det skall du försöka undvika. Tänk därför att alltid köpa kvalité och med de funktioner du behöver plus lite extra funktionalitet så att när du har använt alla program och inställningar så kan du börja på nytt och uppleva allt igen och för vissa kan detta vara som en helt ny upplevelse. Och med en massagestol kan du verkligen få en skön och bra massage på rätt sätt utan att behöva lämna ditt vardagsrum.

Shiatsu massage

Många väljer massagestolar för Shiatsu massage programmet. Shiatsu massage är en massageteknik där en vanlig massör använder handflatan, tummen och fingrarna för att trycka på olika delar av kroppen och syftas sig till att lösa upp spänningar och öka rörligheten i muskler och leder. Den stora skillnaden mellan vanlig klassisk massage och Shiatsu massage är att man knådar musklerna i klassisk massage men i Shiatsu massage utan man knådar, gungar och stretchar musklerna och på detta sätt kan man verkligen se till att man får den hjälp man får med sina trötta muskler. Massagestolar med Shiatsu massage ger dig verkligen valuta för pengarna och andrahandsvärdet blir högre ifall den massagestol du investerat i har shiatsu massage. Shiatsu massage kommer från början ifrån Japan och ordet Shiatsu betyder fingeravtryck på japanska vilket förklara lite mer om själva tanken bakom massageteknik.

Förutom Shiatsu massage ingår det som standard klappning, knådning och tappning. 3 tekniker som alla är unika i massagesynpunkt. Klappning är en mer snabb tryckning och kan öka din blodcirkulation vilket kan hjälpa till att förebygga olika sjukdomar. Knådning är en mer vanlig teknik för den västerländska massagen. Det betyder att man knådar till huden och på detta sätt stimulerar muskelvävnadens uppbyggnad. Tappning är en mer avslappnande massageform som är till för att avsluta själva massagen i en mycket angenäm stimulerande känsla.

massagestol

De flesta avancerade massagestolar har en enkel fjärrkontroll med enkla men detaljerade funktioner. Det har blivit populärt med en fjärrkontroll som kopplas via sladd till massagestolens armstöd och det finns ofta en hållare på samma armstöd. Inte alla stolar har en fjärrkontroll med språk på Svenska utan det är oftast Engelska som gäller som menyspråk. Dock så av erfarenhet så är det bättre med en stol inriktad på kvalité och med mycket funktioner än en massagestol med mindre funktioner som har Svenska som menyspråk.

Ifall du planerar att köpa en massagestol är där en del saker som vi tycker du ska tänka på när du investerar i en riktigt bra massagestol. Funktion är som vi har sagt innan anledningen varför du köper en massagestol, en annan anledning är att det skall vara enkelt att krypa ner i den när ungarna har gått till sängs eller efter en hård dag på jobbet. Därför skall man betrakta stolen som en möbel som ska vara tillgänglig hela tiden i ditt hem, den får inte ta upp plats i hemmet utan att skall smälta in i hemmet av sig själv. Billigare massagestolar har en tendens att inte smälta in ditt vardagsrum och mycket är på grund av att de ser just billiga ut. De billigare har en tendens att ha billigt tyg och hittar du en billig stol som är gjord av riktigt läder så är detta ett fynd i material dock skall man alltid kontrollera stolens stomme så att den har en bra kraftig stomme och inte kommer att gå i sönder efter ett par timmars användning.

Det är inte alltid bättre att köpa massagestolar i en butik, visst kan man få bra service men oftast hittar du bra erbjudanden direkt på Internet för samma stol som du hittar i butiken. Läs gärna igenom alla recensioner du kan hitta om just den modellen av massagestol du planerar på att köpa. Köpare som har investerat i en bra stol vill oftast säga detta till många och så vill också de som köper en sämre stol. Genom att läsa recensioner från andra kunder kan du direkt veta om ditt planerade köp är bra eller dåligt.

Lycka till och njut av din nya massagestol.

Herman Larsson
Huvudskribent at wvwv.se | + posts

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter.

Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område.

Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag.

Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se

Publicerat av Herman Larsson

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter. Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område. Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag. Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se