Snygga resväskor

Bra resväskor underlättar mycket när man reser, och framför allt för den som någon gång stört sig på sina gamla resväskor eller som reser väldigt mycket kan nya, högkvalitativa resväskor därför vara en mycket bra investering. Men vad ska man egentligen tänka på när man väljer ut nya resväskor? Här kommer några tips:

Lär dig standardmåtten på resväskor
De flesta flygbolag kräver nämligen att man betalar extra för bagaget om väskorna är för stora. För att undvika extra kostnader är det därför smart att ta reda på vad dessa mått brukar vara, och sedan välja något som håller sig inom dessa gränser.Titta även på vikten
Som de flesta förmodligen känner till finns det dessutom viktgränser för vad bagaget man har med sig när man reser får väga. Detta är viktigt eftersom:

Detta innebär att man bör väga resväskor som är så lätta i sig själv som möjligt, då onödigt tunga resväskor förstås gör att du kan ha mindre i dem, utan att behöva betala för övervikt på flyget.

En del resväskor är lättare än andra att proppa för fulla, och därmed få att gå över viktgränsen för vad som är tillåtet. Vet du med dig att övervikt av bagaget ofta är ett problem för dig, bör du därför helst välja en så liten resväska som möjligt, som gör det svårare att lägga för mycket i den.

resväskor

Titta på olika modeller av resväskor
En del tycker att jättestora ryggsäckar är hur bra som helst som resväskor (i regel backpackers, som vill göra det lättare för sig att bära med ryggsäcken länge), medan andra föredrar hårda och platta väskor på hjul, och så vidare. Vad som är en bra resväska är därför i mycket hög grad en smaksak, så för att hitta den resväska som passar dina behov och önskemål bäst är det smart att ta en titt på flera olika modeller innan du bestämmer dig för vad som passar bäst rent modellmässigt

Fundera på hur du vill att de nya resväskorna ska se ut rent stilmässigt
Ska de passa ihop med väskor du redan har? Eller ska du köpa ett helt nytt set? Har du en viss favoritfärg? Hur är det med material du föredrar? Och så vidare. Ju mer du vet om vad du är ute efter rent stilmässigt, desto färre resväskor kommer du att behöva titta på, så gör din smak så tydlig som möjligt för dig själv innan du ens börjar kolla runt.

Välj inte en allt för ”tråkig” resväska
Då är den nämligen betydligt svårare att skilja ur mängden när den kommer på bagagebältet. Fundera bara på hur många svarta och gråa resväskor man ser på bagagebanden varje gång man reser…

Klara och ovanliga färger gör därför att det blir lättare att se var just din resväska är, i ett hav av andra resväskor, så dessa lite ”roligare” resväskor är att föredra.

Behöver du många fickor och fack i resväskan?
Detta föredrar ofta den som packar på ett lite mer organiserat sätt. Om detta är något du tycker att du behöver bör du dock komma ihåg att alla resväskor inte har samma antal fickor och fack, vare sig invändigt eller utvändigt. Så att jämföra hur mycket det finns av denna vara är att rekommendera om detta är något som är viktigt för dig.