Hyra film på nätet

Att hyra film på nätet har blivit oerhört populärt på senare år. Det är ju så oändligt mycket smidigare än att ta sig till en videobutik och leta upp det man vill ha. Istället klickar man sig bara fram på nätet, där det även är mycket lättare att kika på recensioner och andras omdömen om filmerna samtidigt, tills man hittar filmen hos en sida där uthyrning av filmer förekommer.Men vad ska man egentligen tänka på när man ska hyra film på nätet? Här kommer några tips:

Om det går, försök alltid provtitta på filmerna hos en ny tjänst du funderar på att ansluta dig till, för att se så allt allt fungerar bra, men även för att säkerställa dig om att tjänsten är kompatibel med din dator. De flesta filmföretag erbjuder åtminstone korta testsnuttar av filmerna, men många erbjuder även testperiod på ett par veckor, vilket givetvis är att föredra.

Du bör även kontrollera så att sidan du ansluter dig till har ett bra utbud, samt även en bra sökfunktion för filmerna. Annars kommer du troligtvis att få kämpa i evighet varje gång du ska hyra något, för att hitta det du vill ha.

Hyra film

Om det är viktigt för dig att kunna se en viss typ av filmer, t.ex. de senaste nya filmerna, eller en genre som du är särskilt förtjust i, bör du givetvis även se till så att denna typ av filmer finns hos företaget du tänkt hyra filmer av.

Om hela familjen ska hyra filmer från ett och samma företag, kontrollera även så att det t.ex. finns filmer för barn och tonåringar också. Det är nämligen inte alla uthyrare som har t.ex. barnfilmer i sina sortiment.

Om du planerar att beställa hem fysiska filmer (den möjligheten finns nämligen också), så bör du se till så att sidan verkligen har det format på filmer som är aktuellt för din del. Detta är framför allt viktigt om du vill hyra Blu-ray filmer, som är mer ovanliga än DVD.

Du bör även läsa igenom villkoren för den tjänst som intresserar dig. Hos vissa företag finns det nämligen relativt oförmånliga saker i villkoren som gör att du kanske hellre vill överväga ett annat företag att hyra film på nätet hos.

Kontrollera även hur betalning sker, samt om du kan komma undan billigare och få rabatter på något sätt. I regel är prisskillnaderna inte enorma när det gäller detta, men för den som ser mycket film kan det blir större besparingar på sikt, även om du kanske bara sparar 5 kronor per film och gång.

Tänk även på att du många gånger kan komma betydligt billigare undan genom att ansluta dig till ett uthyrningsföretag under speciella kampanjer, då du t.ex. får använda tjänsten gratis en viss tid, får hyra din första film gratis osv. Sådana kampanjer kan därför verkligen vara värda att hålla utkik efter och även vänta på vid behov!

Glöm inte heller att det kan vara bra att göra en sökning i t.ex. Google på det företagsnamn som intresserar dig mest. På så sätt kan du enkelt och smidigt ta del av andras omdömen om tjänsten i fråga.

De nya sätten att hyra film

Att se på film är ett av de vanligaste sätten att koppla av på för de flesta efter en lång arbetsdag eller på helgerna. Och det är inte särskilt konstigt, en bra film ger dig nämligen chansen att tänka på något helt annat än dina vanliga vardagsbestyr, trubbel och problem, och istället kan du antingen drömma dig bort eller fundera på hur andra, dvs. skådespelarna, ska lösa de situationer de hamnat i (lite beroende på vilken film du väljer att se).

Idag är det även lättare och smidigare än någonsin tidigare att hyra film. Du behöver inte ta dig till en fysisk uthyrningsfirma längre, betala med kort och sedan lämna tillbaka filmen rent fysiskt om du inte vill det. Givetvis finns även denna möjlighet fortfarande på många orter, om du fortfarande föredrar det mer traditionella sättet att hyra film, men det finns även många nya och smidigare sätt att få hem en bra film på snabbt.

Här kommer en kort översikt av några av de mer moderna uthyrningssätten för filmer:

I utvalda livsmedelsbutiker kan du numera hyra film via Filmtoppen. Det funkar så att du förbokar den film/de filmer som du vill hyra via datorn, och sedan hämtar du upp filmen/filmerna som lagts undan åt dig när du ändå är och handlar mat. Dessutom finns det bokningsautomater i matbutikerna om du inte vill boka filmen i förväg, utan vill titta på sortimentet väl på plats.

De flesta anslutna butiker är ICA butiker, och Filmtoppens tjänst finns tillgänglig på en rad olika orter. Gå in på Filmtoppens hemsida för att leta upp anslutna butiker på just din ort.

Det är även mycket populärt att hyra filmer via nätet. Det finns en rad olika hemsidor som specialiserat sig på att erbjuda just detta. Några av dem är bland annat:

Film2Home, som erbjuder både streamade filmer och nedladdningsbara filmer.  Laddar du ned filmer behöver du inte vara uppkopplad mot internet för att kunna se den, medan du behöver internetuppkoppling för att se streamade filmer. Erbjuder även ”Månadens film” gratis för medlemmar.

Voddler, som är filmvärldens svar på Spotify. De erbjuder med andra ord streamade filmer. Voddler drivs av Bredbandsbolaget men är tyvärr inte särskilt användarvänligt. Det tar med andra ord ett tag att lära sig använda tjänsten på bästa sätt.

SF har också en tjänst för nätuthyrning som heter SF Anytime. Deras tjänst har funnit ett bra tag och fungerar bra, men de får inte in nya filmer så ofta, vilket är den stora nackdelen hos dem.

Headweb är ett annat företag som till stor del liknar Spotify, och erbjuder både nedladdningsbara och streamade filmer. Ett bra sortiment, som innehåller så väl klassiker som man ”måste” se, som lite mer nytt.

Lovefilm har dock ett lite annorlunda koncept. Här streamas nämligen inte filmerna över till din dator och du kan inte heller ladda ned dem på din dator. Istället skickas filmerna hem till dig helt portofritt. Du kan sedan behålla filmerna så länge du vill, och när du sett filmen, skickar du helt enkelt tillbaka den. När du väl skickat tillbaka filmen, kan du beställa hem nya. Passar den som gillar det gamla formatet (dvs. DVD:er) på film, men ändå vill kunna hyra film smidigt.

Även CDON har en liknande tjänst där du kan beställa hem filmer och titta på. De skickar också filmerna portofritt, det enda du behöver göra är att skapa en filmlista på vilka filmer du vill se. Sedan skickas den första hem till dig, och när du returnerat den, får du nästa film hemskickad. Det enda som krävs av dig är med andra ord att du tar dig till en brevlåda för att returnera filmen.

Cinemaone har en så kallad video on demand tjänst som gör att du filmen streamas över till dig, och sedan kan du se den så många gånger du vill under 24 timmar.

Medianow fungerar på exakt samma sätt som Cinemaone, och erbjuder fri titt av filmen under 24 timmar efter uthyrning.

Vad du därför i första hand bör göra om du tröttnat på det gamla sättet att hyra film är att bekanta dig med några av dessa alternativ, för att se vilket av sätten som du gillar mest och vilket som passar din livsstil och utrustning bäst. Har du t.ex. en väldigt liten dataskärm hemma, så kanske det inte är så kul att titta på filmer på den, trots att det är mycket lätt att streama över filmer till den, och så vidare.

Innan du väl hyr något får du inte heller glömma att läsa igenom villkoren för den uthyrningstjänst du är intresserad av ordentligt. Villkoren skiljer sig nämligen åt en hel del mellan de olika företagen, och det är viktigt att du vet vad du åtar dig att göra genom att hyra av just detta företag. Har du tidsbegränsningar att ta hänsyn till? Hur är det med förseningsavgifter? Hur kan du betala? Och så vidare.

Om du inte använt någon av dessa tjänster tidigare får du inte heller glömma att de ofta kör med specialkampanjer riktade mot nya kunder med jämna mellanrum. Dessa kampanjer kan gå ut på att du får någon film gratis, får hyra till betydligt billigare priser eller något annat, detta varierar lite från företag till företag, men i regel är dessa kampanjer alltid mycket förmånliga, så har du möjlighet, försök alltid bli kund hos de företag du inte hyrt filmer av tidigare i samband med kampanjer om det går. Information om uthyrningsföretagens aktuella kampanjer och erbjudanden hittar du alltid på deras hemsida.

Priser och erbjudanden är dock förstås inte det enda kriterium du ska ha när du ska välja vilken sida du ska bli medlem hos. Istället bör det viktigaste kriteriet för de flesta vara utbudet. Om tjänsten inte erbjuder hyrfilmer du gillar (oavsett om det är de allra senaste filmerna, en viss genre eller något annat) är det inte en tjänst som passar dig, så leta i så fall vidare tills du hittar något som stämmer bättre överens med din egen smak.

En bransch som verkligen förändrats drastiskt i takt med att vi börjat göra allt mer på Internet är filmuhyrningsbranschen. Idag börjar nämligen de traditionella sätten att hyra filmer på (på bensinmackar och i videobutiker) försvinna allt mer, då det blivit allt lättare att hyra filmer via nätet.

Om du också är nyfiken på hur filmuthyrning via nätet fungerar så kommer här en kort guide kring vanliga frågor kring fenomenet och lite tips på hur du egentligen kommer igång med att hyra filmer online:

Varför är det så populärt att hyra film via nätet?

Det viktigaste skälet är förstås att det är väldigt bekvämt. Du behöver inte ta dig iväg någonstans, utan kan hyra vad du vill hemifrån, när du vill. Du slipper även fundera över återinlämningstider och annat som ibland kunde ställa till det förr.

Dessutom är utbudet av filmer i regel mycket stort hos olika nätsidor, så det är enklare att hitta det man söker, framför allt om man har lite ovanlig smak eller gärna vill se alla de nyaste filmerna. Dessutom är det ofta billigare att hyra filmer på detta vis, då de flesta som sysslar med filmuthyrning via nätet har olika paket man skaffar som kund. Det kan med andra ord spara pengar, framför allt för den som ser mycket film!

Hur gör man?
Du börjar alltid med att leta upp en uthyrare. Om du aldrig hyrt film via nätet tidigare kan du enkelt hitta uthyrare via sökmotorer. Om det är första gången du hyr av ett visst företag, kan det krävas att du först skaffar ett konto och registrerar dig för att du ska komma igång.
Sedan väljer du vad du vill hyra, och betalar, och så skickas filmen till dig, antingen i fysisk form eller över datorn.

Om jag väljer att se film på min dator, vad krävs då av min dator?
Du bör ha en relativt snabb internetuppkoppling, framför allt om du väljer streamade filmer, och en relativt uppdaterad dator. I princip alla uthyrare är anpassade för PC, och även Mac funkar hos de flesta. För att försäkra dig om att just din dator är passar för att streama filmer till kan du även testa med en provsnutt först. En del uthyrare erbjuder även gratis provtider, så har du denna möjlighet är det ofta en god ide att använda sig av detta för att försäkra sig om att allt funkar som det ska.

Hur snabbt går det?
Om du väljer att få en fysisk film skickad till dig, får du filmen på ett par dagar. Om du däremot väljer att se filmen via nätet eller via en fil, tar det bara några sekunder eller max. minuter!
Kan man bara titta på filmerna på datorn?

Via de flesta tjänsterna för filmuthyrning kan man även titta på filmerna i sin TV. Detta kräver dock att du kopplar ihop datorn med TVn i förväg. Om du inte vet hur man gör detta, finns det många bra guider på nätet som hjälper dig göra detta. Använd bara en sökmotor för att hitta dem!

Filmälskare har det lättare idag än någonsin tidigare. Aldrig tidigare har det nämligen varit lika lätt att få tag på bra filmer lika snabbt. Utbudet av film på nätet i olika former har nämligen växt oerhört snabbt och idag kan man få tag på det mesta, oavsett om det gäller de senaste storsäljande filmerna eller något mer ovanligt, mycket snabbt via sin dator.

I denna artikel kommer vi inte att gå in på olagliga torrent sajter och liknande, även om det förstås finns sådana med, då många har moraliska betänkligheter kring detta och det dessutom är riskfyllt, utan istället koncentrera oss på lagliga alternativ för att få tag på film på nätet.

Bra sidor för film på nätet är bland annat:

SF Anytime, som är SFs Video On Demand tjänst. Är inte jättebra på att få in nya filmer, men har ett ganska stort sortiment sedan tidigare.  Har ofta särskilda kampanjer som är mycket prisvärda för att locka nya kunder. Då brukar det löna sig att passa på att ansluta sig.

CDOn har en tjänst som gör att man kan beställa hem DVD-skivor, titta på dem och sedan skicka tillbaka dem för mycket bra priser. Har även vissa filmer för streaming. Håller hög kvalitet och har också ofta erbjudanden och kampanjer som gör att man kommer billigare undan.

Film2home är en mycket bra tjänst för inte bara filmer, men även för t.ex. tv-serier och dokumentärer. Har ett stort sortiment, och du kan antingen streama eller ladda ner filmerna. Väljer du att streama över filmerna måste du vara uppkopplad mot nätet när du tittar på nätet, det behöver du inte när du laddar ned filmen. Mycket prisvärt dessutom!

Headweb är ett annat företag som erbjuder film på nätet både i form av streaming och nedladdning. Alla deras filmer är mycket högkvalitativa, vilket gör Headweb till en av de bättre aktörerna på marknaden.

Även Voddler är ett bra alternativ för streaming av filmer och kallas ofta filmernas Spotify. Ett ganska nytt tillskott på marknaden, som dock redan hunnit bli populärt.

Kabeltv-företagen Viasat och CANAL + erbjuder också vissa filmer för datorer. Vissa filmer (oftast de lite mindre populära) är faktiskt till och med gratis, medan andra är kostnadsbelagda. Sortimentet varierar dock ganska mycket från gång till gång hos dessa aktörer.

Om du gillar dokumentärfilmer och lite äldre filmer är även Filmarkivet, som är ett samarbete mellan det Svenska Filminstitutet och Kungliga biblioteket, en mycket bra tjänst. Här kan du gratis streama flera äldre dokumentärer och filmer till din egen dator.

Hur gör man då för att se på film på nätet eller beställa hem filmer via nätet?

Du börjar alltid med att leta upp den tjänst du vill använda dig av. Du kan besöka någon av de tjänster som nämnts ovan, men det finns även flera andra, om du inte tycker att tjänsterna ovan passar av olika anledningar.

Sedan behöver du i regel skapa någon slags konto på tjänsten för att komma igång. Om filmerna är kostnadsbelagda krävs det förstås även att du genomför en betalning. Om du inte väljer att beställa hem en fysisk film via t.ex. CDON eller Lovefilm, kan du i regel börja titta på filmen enbart några minuter efter detta. Dock kan detta variera något beroende på vilken tjänst du använder.

Lovefilm är ett företag som erbjuder ett bekvämt och smidigt sätt att hyra filmer för hemmabruk för privatpersoner. Företaget är baserat i Storbritannien men har varit verksamt både i Sverige och övriga Skandinavien redan länge. Lovefilm har även köpt upp två tidigare filmföretag i Sverige; Boxman och BraFilm, och ersatt dem.

Idag har Lovefilm över 1,5 miljoner medlemmar och 67 000 olika filmtitlar I sina sortiment.

Lovefilm har som affärsidé att erbjuda kunderna de filmer de vill se på det mest bekväma sättet, till bra priser. Därför försöker de även ta åt sig av kundernas synpunkter och önskemål kring tjänsten. Företaget jobbar även nära ihop med de ledande filmbolagen och de största distributörerna.

Så funkar tjänsten:
Som medlem betalar du 49 kronor i månaden för ett så kallat månadspaket, som innebär att du kan beställa hem 2 filmer per månad, utan några som helst portokostnader.

Du kan välja dessa filmer ur hela företagets sortiment, och de skickar sedan filmerna direkt hem till dig. Filmerna är förpackade så att de kan läggas i de flesta moderna brevlådor.

Du kan titta på filmerna i lugn och ro, då företaget inte tillämpar några förseningsavgifter. När du får filmerna får du även med ett förfrankerat returkuvert, så att du kan skicka tillbaka filmerna helt gratis när du är klar.

Utöver dessa rent fysiska filmer erbjuder Lovefilm även streamingtjänster för filmer på nätet.

Hur kommer du igång?

Till att börja med måste du skapa ett konto på sidan. Då kan du hyra vilka filmer du vill, och du får även tillgång till en del innehåll och sektioner som ickemedlemmar inte ser. Det är viktigt att du anger sanningsenliga uppgifter gällande dig själv, eftersom du annars kan få problem när du ska beställa hem filmerna och/eller betala.

Om du är ny kund kan du i regel alltid ta del av företagets introduktionserbjudande. Detta innebär att du får testa tjänsten helt gratis under 14 dagar för att se om du tycker att det fungerar bra. När provperioden är slut går det över till ett vanligt abonnemang om du inte säger upp det, så skulle du inte vara nöjd med tjänsten, är det viktigt att du göra detta.

Sedan väljer du helt enkelt vilka filmer du vill se, betalar och väntar på att de skickas hem till dig. I regel får man hem filmerna på enbart ett par dagar, så det går verkligen fort!

Filmlistor
I regel bestämmer Lovefilm vilka filmer de ska skicka till dig baserat på din filmlista, som du gör själv. De försöker även skicka filmerna i prioritetsordning. Det är därför viktigt att du endast lägger in filmer i din filmlista som du verkligen vill se. Företaget rekommenderar själva att man bör ha 15-20 filmer i sin filmlista för att tjänsten ska fungera på bästa sätt.

Viktigt att veta
För närvarande skickar Lovefilm endast filmer inom Sverige, men för en del andra länder finns det lokala sidor som fungerar på samma sätt som den svenska.

Skulle det vara så att filmer kommer bort med Posten, brukar företaget stå för detta, men om det händer upprepade gånger kan du komma att bli debiterad för detta.

Alla filmer du hyr får endast användas för privat bruk, och får inte visas på evenemang eller kopieras eller hyras ut.

Du måste hantera skivorna på ett varsamt sätt och inte ta bort några märkningar eller delas på vare sig skiva eller emballage.

Förr i tiden var det ett stort bestyr att hyra filmer, men idag har det mycket lätt och smidigt för de flesta, eftersom utbudet av hyrfilm numera är stort även på nätet.

När du ska hyra filmer på nätet finns det dock flera olika alternativ man kan välja för att göra detta. För det första kan man få hyrfilm hemskickat hem i brevlådan av företag som CDON och Lovefilm, och efter att man tittat på dessa DVD-filmer eller Bluerays, skickar man helt enkelt tillbaka dem via Posten igen. På så vis kan man i lugn och ro välja filmer hemma, och få hem dem endast med några knapptryck. Du slipper alltså gå till en filmbutik, stå och läsa massa baksidor på fodral, vänta i kö och kanske upptäcka att filmen är slut och impulshandla godis och annat onyttigt.

Det andra alternativet är att få filmer antingen streamade till sin dator eller att få en fil som man sedan laddar ned på sin dator för att se filmen. Detta gör du då på din datorskärm, alternativt på prylar du kopplar till datorn. Det finns en rad olika företag som erbjuder denna tjänst, bland annat Headweb, SF (via sin tjänst SF Anytime), Film2Home och Voddler. Nya aktörer tillkommer dock även hela tiden. För att se hyrfilm på detta vis behöver du inte ens lämna ditt hem överhuvudtaget! Kan det bli enklare?

Hur gör man då när man vill hyra filmer på detta vis?
Leta upp en sida som har ett sortiment som passar dig. Alla filmuthyrningsföretag har nämligen inte alls samma sortiment, så det är viktigt att kika igenom några olika alternativ innan du bestämmer dig. Vet du att du t.ex. mest gillar att se nya filmer, bör du välja en filmsida som har detta som specialitet, medan den som gillar klassiska blockbusters hellre bör satsa på ett uthyrningsföretag med ett så brett sortiment som möjligt, och så vidare.

Bli medlem på sidan du väljer. Detta går i regel snabbt och är inte särskilt svårt. Tänk dock på att lämna sanningsenliga uppgifter, framför allt om du väljer en tjänst där fysiska filmer kommer att skickas hem till dig, annars kan du få problem senare. Se även till så att sidan använder sig av betalningsalternativ som känns bekväma för dig i detta skede.

Sedan är det bara att välja filmer, ladda ned dem alternativt få dem streamade eller skickade till sig.

Kom dock alltid ihåg att läsa villkoren för den tjänst du använder, så att du vet vilka förpliktelser du har som köpare, och vilka begränsningar tjänsten har i sig.

Hyrfilm på nätet

Värt att notera är även att många av de företag som jobbar med hyrfilm via nätet ofta har olika specialerbjudanden och kampanjer för att locka nya kunder. Om man ansluter sig till tjänsterna under dessa, kan man ofta komma betydligt billigare undan de första gångerna man beställer hyrfilm, så detta är verkligen att rekommendera om du har möjlighet att bli medlem under en kampanj. (Du hittar information om företagens kampanjer och erbjudanden via deras hemsidor)

Nättjänsten headweb.com är ett helt nytt sätt att hyra filmer på. Tjänsten är nämligen en så kallad on demand service för filmer som man sedan kan se på sin dator, sin Boxee, Playstation 3 eller Linux när man vill. På ett sätt kan man säga att Headweb är ett lagligt alternativ till att ladda ner olika filer, serier och filmer olagligt, vilket både innebär en viss risk (då allt fler tillslag görs mot dem som sysslar med detta) och även är något en del kan ha moraliska invändningar mot.

Förutom att Headweb är lagligt har deras tjänst också den fördelen att alla filmer håller mycket god kvalitet, vilket förstås inte alls är fallet när man laddar ned något, då vet man ju aldrig vad man i slutändan får. Dessutom ger tjänsten användaren friheten att titta på filmerna i princip när som helst, och på väldigt många olika ställen. Det är med andra ord den perfekta tjänsten för dig som gillar filmer, men som även vill vara så flexibel som möjligt.

Vilka driver headweb.com?
Headweb är ett svenskt företag, baserat i Stockholm, som funnits sedan 2006. Idag är företaget verksamt i andra länder än Sverige också, men företagets huvudsakliga och största marknad är fortfarande Sverige, vilket är bra för svenska användare, då sortimentet är anpassat för svenska kunder.

Headwebs sortiment
Något som gör headweb.com till en ännu bättre tjänst är att de har ett mycket brett och stort sortiment. Allt från stora, kända Oscar-vinnande filmer till mindre independent filmer finns i sortimentet.

Alla filmerna är dessutom indelade i olika genrer, som till exempel action, dokumentärer, drama, komedier, kortfilmer, krigsfilmer, musikaler, romantiska filmer, tecknade filmer, thrillers med mera, så att man enklare kan hitta det man söker i sortimentet. Du kan även hyra tv-serier och filmer i mindre populära genres som westerns hos Headweb om du vill det.

Hur fungerar tjänsten?
För det första måste du vara 18 år gammal, dvs. myndig, för att få använda tjänsten. Du kan använda tjänsten även om du bara är 16 år gammal, men då måste du ha målsmals tillåtelse för detta och detta ska lämnas i förväg.

Om du uppfyller ålderskraven kan du skapa ett konto hos headweb.com. Du bör även läsa villkoren för tjänsten i samband med att du gör detta. Sedan letar du helt enkelt upp den film eller de filmer som intresserar dig, trycker på “Köp” eller “Hyr” som är de två alternativ som du har att välja på, och går vidare till kassan.

Väljer du att hyra filmen kommer den att överföras till din dator samtidigt som du tittar på den. Detta innebär att du måste vara uppkopplad mot internet under hela den tid du tittar på filmen. Väljer du att hyra filmer rekommenderas du att titta på den korta förhandstitten som finns av varje film. Detta gör du för att säkerställa att du har en tillräckligt snabb internetuppkoppling för att klara av överföringen av datan.

De nuvarande betalningsalternativen hos headweb.com är bank- eller kreditkort från VISA eller Mastercard, samt SMS.

Herman Larsson
Huvudskribent at wvwv.se | + posts

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter.

Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område.

Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag.

Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se

Publicerat av Herman Larsson

Herman Larsson är en välrenomerad ekonomi- och företagskribent som har en lång historia att göra anspråkslösa bevisade fakta kända, utan att försöka övertyga. Hans verk har publicerats av flera välkända svenska webbsajter. Herman specialiserar sig på ämnet företagande och skapar intuitiv och praktisk kunskap utifrån hans personliga erfarenheter som framgångsrik företagare. Med sin briljanta analytiska förmåga och djupa insikter om ekonomi och företagsdrift är Herman en sann expert inom detta område. Herman är en brinnande förespråkare för företagsstöd och nyskapande ideér för att skapa långsiktiga, hållbara företag. Du kontaktar Herman på herman@wvwv.se